Chan Restaurant

About This Project

Andy Martin’s award winning furniture design for the Chan restaurant was one of our most challenging seating projects to date. Not just in its physical scale but interpreting the organic computer rendering. Devising manufacturing techniques to construct the frames proved testing but seeing the sculptural form develop into three dimensions was an exciting process. Our team travelled to Greece to install the seating, ensuring integrity and giving them the ultimately reward of seeing the final result.

 

The project is described by Architonic as “The restaurant’s interior is conceived as a dynamic masculine space, with its furniture tactile and feminine. The seating is arranged in a central sculptural element which floats within the charcoal anodized box. Intricately crafted and luxurious semi-private seating makes Chan cosy and intimate. The seating booths cater for two or for larger groups. There lies a dramatic sense of layering within the space from the graphically lit wall panels, open grid ceilings, to the engraved detailing on the tables. Tattooed graphics on upholstery and 21st century ‘manga’ interpretations within the cocktail lounge; this becomes an experience of Asian street culture and cosmopolitan sophistication”

Category
Hospitality